Meny
Meny

MÄTNING

Mätningstjänster

Noggrann och exakt position är idag viktigt i de flesta byggprojekt, oavsett vad som byggs eller projekteras. Eftersom vi behärskar flera olika former av utrustning och programvaror har vi möjlighet att vara flexibla och anpassa oss efter våra kunders önskemål.

Bland våra mättjänster finns: 

Bygg och anläggningsmätning

Att med GPS och/eller totalstation både utföra inmätning och utsättning oavsett om det är för byggnation eller projektering är en av Mittas grundpelare. Vi har lång erfarenhet av tunga anläggningsjobb, tunneldrivning, maskinstyrning väg och järnväg, projektering och mängdning för att nämna en del.
 

Maskinstyrning och kontroll

Vi utför allt ifrån kontroll av anläggningsmaskiner till att leverera färdiga modeller och referensdata.  Såväl rena terrängmodeller som mängdbeskrivningar (MBS) och väglinjemodeller.
 

3D scanning

För dokumentation, projektering, kontroll och modellering är 3D scanning en väl fungerande mätmetod. Scannern mäter stora områden/objekt på kort tid och samlar enkelt in högdetaljerad data på objekt/områden med hög detaljrikedom.

Drönare, flyg- och ortofoto.

Mängdning, projektering, besiktning samt översiktsbilder. Möjligheten att mäta stora områden på kort tid med hög noggrannhet. All flygning sker med olika typer av professionella drönare med högupplösta kameror.
 

Monitorering

Monitorering är det säkraste och mest kostnadseffektiva sättet för kontinuerlig övervakning av deformationsförändringar. Vi erbjuder allt ifrån färdiga lösningar till ren konsultering, analys eller driftsättning beroende på behovet i projektet. 

Infra

På Infra tar vi oss an stora som små specialuppdrag inom mätning. INFRA jobbar över hela landet inom bland annat laserskanning, UAS, anläggning och järnväg.

Våra medarbetare på järnväg innehar alla säkerhetsutbildningar som krävs för att arbeta i spårnära områden. Vi arbetar inom såväl nyproduktion som ombyggnation. Några av våra arbetsområden är projekteringsmätning, utsättning/inmätning av såväl spår och spårdetaljer som växlar och spårgeometri.
 

Maskinkalibrering och lasertracker

Med lasertracker mäter man avvikelser på mikrometernivå. Vi tar fram underlag för kalibrering av robotar, robotceller, valsar, pressar, maskinlinjer samt kalibreringsvaggor och avancerad maskinkontroll.